■論文タイトル: Technology, Challenges, and Solutions for Space Travel Meals as Represented by "Yakitori", Grilled Chicken (焼き鳥に代表される宇宙旅行での食事に必要な技術と問題点および解決方法)
Have you ever heard of 'Yakitori'? It is a Japanese dish consisting of several bite-sized pieces of chicken skewered, tossed in sweet and spicy sauce or salt, and grilled. It is popular in Japanese izakaya (Japanese-style pubs) to eat yakitori while drinking beer. Yakitori is already one of the space foods eaten by Japanese astronauts on the International Space Station and elsewhere. However, its form is not a few bites of chicken on a skewer, but rather yakitori that has been removed from the skewer and placed in a can. The era of space travel will be in full swing in the future, and many people will travel to space. It is easy to predict that the need will gradually increase not only to go to space but also to eat and drink their favorite food in space. They will also be more particular about the shape of their grilled chicken and the preference of it to be skewered. In this paper, we will take eating skewered yakitori in space as an example, and discuss the necessary technology, problems, and solutions for a rich meal in space.
国際宇宙航行連盟(IAF)が主催し、年に1度、開催される、宇宙業界では世界最大の国際会議です。今年は、2023年10月2日から6日までアゼルバイジャンのバクーで、アゼルコスモスがホストを務め、「GLOBAL CHALLENGES AND OPPORTUNITIES: GIVE SPACE A CHANCE」をテーマに、第74回国際宇宙会議(IAC 2023)が開催されました。 会期中132カ国から5,400人以上が参加し、史上最も多様性に富んだIACとなりました。さらに、いくつかのセッションの無料ライブストリーミングのおかげで、世界中から50,000人がIACに参加しました。そして、1200以上の組織がIACに参加し、150の出展者と30のスポンサーが参加しました。プログラムは46以上のプレナリーセッション、GNFセッション、スペシャルセッションで構成され、1週間の間に2400以上の技術論文が発表されました。