There are various history and examples of alcoholic beverages in space. For example, in the past, yeast strains and raw materials necessary for fermenting alcoholic beverages have been taken to space, brought back to Earth, and brewed into space liquor, such as space SHOCHU, and space beer. The wine itself was taken into space, allowed to brew for more than a year, and brought back to the auction where it was auctioned off for more than 100 million yen and became the talk of the town. These products have been developed mainly for drinking on Earth. In the future, as more and more people travel to space and stay in space for longer periods, the need for alcoholic beverages that can be drinkable in space will increase. This paper will present the technologies, problems, and solutions needed to fulfill these needs.
国際宇宙航行連盟(IAF)が主催し、年に1度、開催される、宇宙業界では世界最大の国際会議です。今年は、2023年10月2日から6日までアゼルバイジャンのバクーで、アゼルコスモスがホストを務め、「GLOBAL CHALLENGES AND OPPORTUNITIES: GIVE SPACE A CHANCE」をテーマに、第74回国際宇宙会議(IAC 2023)が開催されました。 会期中132カ国から5,400人以上が参加し、史上最も多様性に富んだIACとなりました。さらに、いくつかのセッションの無料ライブストリーミングのおかげで、世界中から50,000人がIACに参加しました。そして、1200以上の組織がIACに参加し、150の出展者と30のスポンサーが参加しました。プログラムは46以上のプレナリーセッション、GNFセッション、スペシャルセッションで構成され、1週間の間に2400以上の技術論文が発表されました。